Blog dünyasına adım atarken madem ki şu anda Kuşadası’nda yaşıyoruz buradan bahsederek başlayalım diye düşündük. 🙂

Aydın doğumlu olduğum ve çocukluğumdan beri Kuşadası’na gelip gittiğim halde buralar bana hiçbir zaman cazip gelmemişti. Benim en büyük hayranlığım yine çocukluğumdan beri sıkça gittiğim, yeşil fışkıran doğasıyla cennet Marmaris’eydi. 10 yıldan fazla Marmaris’te, 5 yıl da İstanbul’un en güzel noktası olan ve benim bu ülkede ikinci hayranı olduğum yer olan Üsküdar sahilinde İstanbul Boğazı’na nazır bir manzarayla yaşadıktan sonra biraz tenhalaşmak için eşim Kuşadası düşüncesini ortaya attı. Hayatım boyunca yaşamayı hiç düşünmediğim bir yer hakkındaki bu düşünceye önce sıcak bakmadım fakat artıları ve eksileri ayrı kefelere koyunca yavaştan Kuşadası fikrine ısınmaya başladım ve nihayetinde 2017 yılının Mart ayında Kuşadası hayatımıza doğru yola çıktık. Burada yaşadıkça ve eşimle birlikte anı biriktirdikçe burayı sevmeye başladım ve şu an başka yerde yaşamayı düşünmüyorum (kuzey ülkeleri hariç 🙂 )

Her ne kadar çocukluğumdaki küçük sahil kasabası hali kalmamış olsa da Kuşadası’nda nihayet nefes alabildik, çünkü İstanbul’un kargaşasından çıkıp gelmiştik. 2 yıl burada yaşadıktan sonra iş konusunda ufak bir değişiklik gündeme geldi ve istemeye istemeye Kuşadası’ndan ayrıldım. 2 yıl kadar Antalya’nın yaşanabilecek tek nezih yeri olan Şirinyalı’da yaz aylarında sıcağı ve nemi, kış aylarında da bitmek bitmeyen fırtına ve yağmuru cehennem azabı gibi benliğimize çekerken akraba ile iş yapılmayacağını anlamamızla birlikte on dakikada karar vermemiz, görmeden ev kiralamamız, birkaç günde toparlanıp işimizi bile ayarlamadan soluğu yeniden Kuşadası’nda almamız bir oldu. Ve yeniden merhaba huzur! Ege’min özellikle de Kuşadası’nın havası gerçekten başka. Serin esen rüzgarının kıymetini burada yaşarken bilememişim meğer. Kendi topraklarıma döndüğümüz için gerçekten çok mutluyum.

İleriki zamanlarda Kuşadası hakkında çokça bilgi paylaşacağım elbette. Fakat öncelikle bahsedilmesi gereken en temel şeyleri şöyle bir özet geçmek istiyorum.

Güzelçamlı bölgesinde bulunan milli parkı paha biçilemez doğal kıymetlere sahip. Güzelçamlı ile Yunanistan’ın Samos (Sisam) Adası arası 3 kilometre ve merkezden feribotla ulaşım çok kolay. Kuşadası-İzmir arası yaklaşık 80 kilometre civarı. Kuşadası-Aydın arası 60 kilometre kadar. Çok yakınında bulunan Didim, Bodrum, Çeşme, Urla, Seferihisar, Özdere, Sığacık, Şirince, Selçuk, Söke, Alaçatı, Foça, Çandarlı, Karaburun, Gökova, Akyaka ve Marmaris’e kadar ulaşabiliyorsunuz. İzmir’deki havalimanına ulaşımınız da yine aynı şekilde çok kolay, oradan da Türkiye’nin ya da dünyanın neresine isterseniz oraya. Hem bir sayfiye yerinde yaşayıp hem de pek çok merkezi yere ulaşımın çok kolay olduğu bir lokasyonda bulunmak gerçek anlamda büyük şans.

Çevresinde bulunan köylere, çarşıya pazara, sebzeye meyveye ulaşmak kolay, toprakları çok bereketli ve ürünler çok lezzetli. Merkezdeki plajının dışında Kadınlar Denizi, Davutlar ve Güzelçamlı ve Milli Park bölgelerinde de denize girebileceğiniz çok fazla sayıda kaliteli plajı mevcut. Yeme içme konusunda yine kaliteli pek çok mekana sahip. Emlak konusu Kuşadası’na olan talepten dolayı patlama yapmış durumda. Bu sayede son derece güzel ve zevkli evlerde yaşama şansınız yüksek. Sahilinde dolaşmak bizim için aşırı keyifli. Sahil boyunca oturabileceğiniz pek çok mekan ve park var. Çevrede Efes, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı gibi çok fazla tarihi bölge mevcut. Merkezde bulunan Güvercin Ada’daki kale ise Kuşadası’nın bir simgesi. Yine merkezindeki liman aynı anda 4 dev gemiyi alabilir kapasitede. Kuşadası Türkiye’de turizmin başladığı nokta olduğu için gemi turizminde de en önde olan yer. Kuşadası için şunu da söylemek mümkün; varoş bölgesi yok. Yani hemen her yerin varoş denilen bir bölgesi bulunur, Kuşadası’nda böyle ayrışmış ve bazı kesimlerin kaçınmaya çalışacağı bir bölge yok. Bizim için en önemli konulardan biri olan sokak hayvanları konusu da burada çok sıkıntılı değil, çoğunluk seviyor. Elbette ki kötü kalpli insanlar her yerde var fakat en azından burada bu insan tipine pek çok yerdekinden daha az rastlıyorsunuz. Belediye başkanımız Ömer Günel kendisi de bir hayvan sever olduğu için barınağımızın şartlarını şimdiye dek hiç olmadığı kadar iyileştirdi. Ekibi özellikle hayvan seven kişilerden oluşturdu. İsteyen istediği zaman gidip barınakta yardımcı olabiliyor. Barınak 24 saat onlarca kamera ile internetten canlı olarak izlenebiliyor. Hergün kısırlaştırma ve tedavi yapılıyor. Ayrıca Ömer başkanımız bir de Can Dostlarımız Defin Yeri hediye etti bizlere, melek olan hayvanları gömebileceğimiz bir yerin olması bizim gibiler için büyük güzellik. Evlerinde bizim gibi kedisi, köpeği olan insanların sayısı Kuşadası’nda oldukça fazla, bu sebeple de çok sayıda ve çok iyi veteriner kliniklerine sahibiz. Ayrıca ihtiyaç durumunda Aydın’daki Veterinerlik fakültesine ulaşabilmek de hiç sıkıntılı değil.

Kuşadası bir konserler, festivaller, resim sergileri, kitap fuarları, kısacası kültür ve sanat cenneti, asla sıkılmanıza vakit yok. Belediyenin Facebook ve Instagram profillerini takip ederek tüm bunlardan haberdar olabilirsiniz.

Bizim için huzur anlamına gelen Kuşadası hakkında bir çırpıda aklıma gelenleri yazdım. Merak ettiğiniz şeyler olursa yoruma yazabilirsiniz veya buradan bize ulaşıp sorabilirsiniz, bilgimiz dahilinde mutlaka cevaplayacağımızdan emin olabilirsiniz. 🙂 Okuduğunuz için çok teşekkür ederim. Umuyorum hem blogumuzu hem de sosyal medya hesaplarımızı takipte kalırsınız. Hakkımızda bilgiye de şuradan ulaşabilirsiniz. Sevgiyle kalın.

Nilay Gündüz

Views: 31